Deelname wedstrijden 2013-2014

Gymvereniging Dos '19 heeft zich ook voor het seizoen 2013-2014 opgegeven voor de gymnastiek- en turncompetitie. Naast de meisjescompetitie nemen we dit jaar ook voor het eerst deel aan de jongenscompetitie.

Deze gymnastiekcompetitie bestaat meestal uit twee voorrondes. De groepen die de meeste punten hebben behaald tijdens de voorrondes gaan door naar de finale.

Tijdens een wedstrijd laten de kinderen op vier toestellen hun oefeningen zien. De toestellen bij de meisjes zijn balk, brug met ongelijke leggers, lange mat en de trampoline met kast. Voor de jongens zijn het de volgende toestellen: rekstok, brug met gelijke leggers, lange mat en de trampoline met kast. Er is een jury aanwezig die de kinderen een cijfer geeft voor hun oefening.

Dit jaar zijn wij ingedeeld in vier rayons, dat houdt in dat niet alle leeftijden op dezelfde dag een wedstrijd hebben.

Het eerste rayon bestaat uit de volgende teams:
  • 6 - 7 jaar, leidster Carolien Krabbe
  • 6 - 7 jaar, leidster Renée Meijer
  • 8 - 9 jaar, leidster Carolien Krabbe
  • 8 - 9 jaar, leidster Renée Meijer
  • 10 - 12 jaar, leidster Ryan Krol
  • 10 - 12 jaar, leidster Annemiek Oude Nijeweme

Het tweede rayon bestaat uit de volgende teams:
  • 6 - 7 jaar, leidster Sanne Wiefferink
  • 8 - 9 jaar, leidster Sanne Wiefferink
  • 8 - 9 jaar, leidster Annemiek Oude Nijeweme

Het derde rayon bestaat uit het volgende team:
  • 8 - 9 jaar jongens, leidster Annemiek Oude Nijeweme

Het vierde rayon bestaat uit het volgende team:
  • 13 jaar en ouder, leidster Sanne Wiefferink

Jongens en meisjes, alvast heel veel succes met de wedstrijden!