De leiding van Gym- en Turnvereniging Dos'19

Ik ben Annemiek Oude Nijeweme, geboren op 5 december 1981 en woon in Beuningen.
Ik heb aan de Saxion Hogeschool in Enschede de studie bedrijfseconomie gevolgd.

Sinds mijn achtste ben ik lid van gymvereniging Dos'19. In al die jaren ben ik altijd met veel plezier naar de gymlessen geweest en heb er van alles geleerd. De gymwedstrijden waren altijd weer een leuke uitdaging om te laten zien wat je in de lessen hebt geleerd. En dan maar hopen dat alles lukt! Daarnaast werd er meestal één keer per jaar een onderlinge wedstrijd of uitvoering georganiseerd. Nu ben ik op de vrijdag nog vaak te vinden op de springgroep.
Ik heb als assistente geholpen bij de gymlessen, dit was erg leuk om te doen. Helaas was dit op een gegeven moment niet meer mogelijk in verband met mijn stage. Dit heb ik in 2010 toch weer opgepakt en sinds 2011 geef ik zelf gymlessen. Het is leuk om kinderen dingen te leren en om te zien dat ze er zelf ook plezier in hebben.

Naast het gymen vind ik het ook leuk om in de winter te schaatsen. Daarnaast ga ik af en toe hardlopen en squashen.

Ik ben Tom Oude Veldhuis, 20 jaar oud en ik woon in Oldenzaal. Ik voetbal al sinds mijn vijfde, verder sport ik buiten het voetbal om ook nog wel eens.

Ik heb in 2013/2014 stage gelopen bij Dos’19 en heb hierbij mijn gymleider 3 diploma gehaald. Hier ben ik gebleven en ik geef nu gymlessen op de woensdag en vrijdag aan de kleuters, 6-7 jaar en dit jaar nieuw gekomen de 10-12 jaar selectie. Ik studeer aan de ROC van Twente Sport en Bewegen in Enschede en wil hierna nog een HBO opleiding gaan doen.

Ik vind het heel leuk om de gym/turnlessen te verzorgen en het is mooi om te zien hoe de kinderen plezier hebben. Ook vind ik het goed om te zien dat de kinderen elke les weer een stukje beter worden en hun best doen en zo steeds weer het beste uit zichzelf halen.

Groetjes Tom Oude Veldhuis

Ik ben Joyce Nijmeijer, geboren op 25 juni 1977 en woon in Oldenzaal samen met mijn twee kinderen, Cas en Noëlle. Ik ben werkzaam als administratief medewerkster voor 24 uur en werk al 17 jaar bij hetzelfde bedrijf.

Vroeger heb ik zelf altijd geturnd bij DOS’19. Ik ging altijd met heel veel plezier naar de gym. Toen ik iets ouder werd mocht ik assistente zijn van Ingrid Kamphuis en nog iets later ging ik altijd mee met de wedstrijden als jurylid. Tot mijn 28ste heb ik altijd zelf geturnd. Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje ben ik er mee gestopt. In 2013 ben ik weer begonnen met jureren. Dit vond ik heel erg leuk. Ook gingen mijn kinderen bijna altijd mee naar de wedstrijden. In 2014 ben ik gevraagd of ik gymlessen wou gaan geven. Dit vond ik echt super leuk. Ik heb er toen voor gekozen om de jonge kinderen 6-7 jaar les te gaan geven zodat ik het kon combineren met mijn thuissituatie. Mijn dochter ging ook mee. Inmiddels is mijn dochter bij Quick Turnen in de a-selectie terecht gekomen. Maar ik vindt het zo leuk bij DOS’19 dat ik ben gebleven. Inmiddels doe ik twee uren achter elkaar op de maandag 6-7 jaar en 8-10 jaar. Je krijgt in de jaren een hele leuke binding met de meisjes die je les geeft. Sommige meisjes turnen nu voor het 4de jaar met mij als leiding. Ik heb ze in die jaren echt zien groeien en dat is zo ontzettend leuk. Mijn lessen zijn gericht op het turnen en we zijn altijd bezig met het trainen voor de wedstrijden. Het is zo leuk om de meisjes weer iets nieuws te leren en te zien hoe blij ze zijn als het ze lukt. Ik hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen en dat de meisjes nog lang met veel plezier naar turnen mogen gaan.

Ik ben Dionne Lukens, 20 jaar oud en woon in Denekamp. Sinds mijn 8e ben ik lid van gym- en turnvereniging Dos '19. Op dit moment train ik nog steeds op de vrijdag avond bij de 13 jaar en ouder groep. Ik turn altijd met veel plezier en vind het leuk om weer nieuwe oefeningen te leren. Mijn favoriete toestel bij de wedstrijden is de brug. Sinds mijn 15e ben ik begonnen met assisteren tijdens de trainingen. Eerst in de gymzaal van de Mare bij 6-7 en 8-9 jaar en daarna in Denekamp bij verschillende leeftijden. Dit is alweer het 3e seizoen dat ik leidster ben van de meiden 10-12 jaar. Veel meiden geef ik dus al een aantal jaar training, ik vind het erg leuk om ze te zien groeien en weer uitdagingen aan te bieden met nieuwe oefeningen.

Naast het turnen volg ik nog de opleiding tot leraar basisonderwijs aan het Saxion te Enschede. Ik zit in het 2e leerjaar en loop wekelijks 2 dagen stage op een basisschool in Oldenzaal.